Reusel-De Mierden 25 jaar

4 Kernen en toch één…..Reusel-De Mierden 25 jaar.

Het is bijna zo ver. Zaterdag 1 oktober vieren we het jubileum van onze gemeente. Een moment om stil te staan bij de samenvoeging van de 4 kernen Hulsel, Lage-, Hooge Mierde en Reusel. Er zijn allerlei activiteiten in onze kernen. De verbinding wordt gezocht in een tocht door Reusel-De Mierden. Vier huifkarren rijden tussen 11.00 uur en 19.00 uur van kern naar kern. In ieder dorp kun je via een korte wandeltocht kennismaken met de plaatselijke verenigingen en lokale bezienswaardigheden.

Voor de tieners is er op vrijdagavond 30 september in de Schakel in Hooge Mierde een teenage dance experience, hier kan de middelbare schooljeugd opgezweept door de muziek van DJ Tyme en gast DJ Souza heerlijk “losgaan”. Voor de jongste jeugd hebben we vrijkaartjes voor enkele attracties op de kermis in Hulsel.

 

Speurpuzzeltocht - Routes 1 oktober klik op wandelschoen hierboven.....

Deelnemers hoeven zich vooraf niet op te geven. Er wordt wel gevraagd om je te melden als je mee wilt doen bij de opstapplaatsen van de huifkarren. Je krijgt dan een programmaboekje/flyer met informatie over de 4 kernen en een routekaart.
Bezoeken aan kernen    
Er is een route uitgezet van ongeveer 19 km die voert langs alle kernen. De routekaart staat in het boekje/flyer die aan elke deelnemer wordt uitgereikt. Je kunt tevoet, met de fiets, auto of met een huifkar.
De opstapplaatsen voor de huifkarren zijn: Reusel: Kerkplein, Hooge Mierde: Kerkstraat, Lage Mierde: sportpark, en Hulsel: Huisacker. 

Scorecard    Iedereen die meedoet en alle 4 de kernen bezoekt, maakt kans op een aardig prijsje. 2 weken na de feestdag zal de prijsuitreiking plaatsvinden. Bij aankomst in een kern krijg je een stempel op de scorecard. In de kernen zijn ook mogelijkheden om extra punten te scoren. Hier meer over in de activiteiten per kern. Nadat je alle kernen bezocht hebt kun je de scorecard inleveren in de heuse stembus van de Gemeente. Deze staan in de buurt van de opstapplaatsen van de huifkarren opgesteld.