Björn van der Doelen en Mike Weerts "De Ziel van Carnaval"

De Ziel van Carnaval

“God schiep de dag en wij slepen ons er doorheen” (Dimitri Verhulst). En zo is het! Om ons daar een bietje bij te helpen heeft onze lieve Heer Carnaval bedacht. En Björn van der Doelen en Mike Weerts deze voorstelling. Een masterclass Carnaval!

Voor eenieder die ’ns een keer naar het theater wil om nie 2,5 uur (exclusief pauze) naar een th…

“God schiep de dag en wij slepen ons er doorheen” (Dimitri Verhulst). En zo is het! Om ons daar een bietje bij te helpen heeft onze lieve Heer Carnaval bedacht. En Björn van der Doelen en Mike Weerts deze voorstelling. Een masterclass Carnaval!

Voor eenieder die ’ns een keer naar het theater wil om nie 2,5 uur (exclusief pauze) naar een theatergezelschap met een boodschap te gaan zitten kijken, maar om gewoon een uur en tien minuten zonder pauze vermaakt te worden. Zo simpel als de Carnaval zelf. Waarbij bijna alles mag (zolang ge maar met oew tengels van de vrouwen afblijft en geen polonaise loopt) en niks moet! As ge mee wilt zingen, antwoorden wilt roepen, kei hard wilt gaan zitten lachen of gewoon in stilte wilt genieten en wellicht nog een klein traantje weg wilt pinken bij een ode aan de Carnaval. Het maakt ons allemaal niks uit. Of ge bier wilt drinken of fris. Of ge in vol Carnavals ornaat wilt komen of gewoon in burger. Zo lang ge maar met een grote glimlach op oew gezicht naar huis gaat. En as ge nie oppast dan steekte er nog iets van op ook! En da allemaal voor slechts € 17,77! € 11,11 voor de ticket en 6 x € 1,11 voor iedere Carnavalsdag aan ziektekosten want het hakt erin nondetju. Hier niks geen inflatie nie!

Zanger en voormalig profvoetballer Björn van der Doelen en acteur Mike Weerts onthullen ‘De Ziel van Carnaval’ in een heerlijke avond vol Brabantse humor en hoempa muziek. Na vele uitverkochte shows op de Parade in Eindhoven trokken zij afgelopen jaar langs diverse cafés in Brabant. Nu is het tijd om de theaters in te duiken met hun ode aan Carnaval. Een feest der herkenning voor de echte Carnavalsvierder en een openbaring voor de leken onder ons. 

Eerder geschreven over ‘De Ziel van Carnaval’:
"Eigenlijk verplichte kost voor iedereen van boven de rivieren die dit feest - volgens Van der Doelen ‘door God geschapen om ons door het tranendal te slepen dat leven heet’ - nog eens wil meevieren." (voorstelling op de Parade - Eindhovens Dagblad)

Wanneer

  • Vrijdag 7 februari 2025 om 20.30 uur

Locatie